SEO-opleiding2024-06-19T17:45:55+00:00

SEO-opleiding

Ben je op zoek naar een SEO-opleiding om je team van meer kennis te voorzien of wil je zelf expert worden in zoekmachineoptimalisatie? Onze kwalitatieve SEO-opleidingen zijn precies wat je nodig hebt. Tijdens onze trainingen, die gegeven worden door SEO-specialisten Mathias Noyez en Pieter Verschueren, leer je de kneepjes van het vak. Of je nu kiest voor een in-company training of onze individuele SEO-opleidingen in kleine groepjes, we reiken je alle handvatten aan om je website hoger te laten scoren in de zoekmachines. Elke les is voorzien van praktische tips zodat je deze kan integreren in je bestaande SEO-strategie.

Welke SEO-opleiding heb je nodig? 

Individuele SEO-opleiding

Doelgroep: Deze SEO-opleiding is bedoeld voor digitale marketeers, copywriters, product owners, developers en zelfstandigen die zelf met SEO aan de slag willen gaan. 

Inhoud: Tijdens de SEO-opleiding behandelen we zowel basis- als geavanceerde aspecten van SEO. Deelnemers leren hoe zoekmachines werken, krijgen technieken aangereikt voor zoekwoordenonderzoek, leren hoe ze een technische audit moeten uitvoeren en hoe ze contentstrategieën kunnen opstellen volgens de Google E-E-A-T-principes.

Opvolging: Na de opleiding heeft elke cursist recht op een opvolgingsgesprek van 1 uur met de docent.

In-company SEO-opleiding

Doelgroep: Deze SEO-training is bedoeld voor bedrijven en organisaties die een deel van het team willen bijscholen op vlak van SEO.

Inhoud: De in-company SEO-opleiding wordt afgestemd op de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Afhankelijk van de aanwezige kennis binnen het team en de bedrijfsdoelstellingen, kan de training zowel basis- als geavanceerde SEO-onderwerpen behandelen. Het doel is om de online visibiliteit van jullie website te verbeteren, met gerichte aandacht voor de uitdagingen en kansen binnen jullie markt.

Opvolging: Na de in-company training is er nog een 1-op-1 opvolging met de docent om extra vragen te beantwoorden (1 x per bedrijf)

Wie geeft de opleiding?

Ervaren SEO-specialist Mathias Noyez

Mathias heeft meer dan zes jaar ervaring als SEO-specialist bij verschillende bedrijven, waaronder DPG Media, Teamleader, PwC, en i-Mens. Hij is de aangewezen persoon om je SEO-kennis naar een hoger niveau te tillen. Hij is oprichter van SEO Benelux, lid van het Frankwatching SEO-panel en volgt regelmatig opleidingen in binnen- en buitenland.

profielfoto van de docent van de SEO opleiding

Aan deze bedrijven gaven we reeds SEO opleidingen

logo van Renson
logo van De Morgen
logo van 24 pharma
logo van Het Laatse Nieuws
logo van Teamleader

Veelgestelde vragen over onze SEO-opleidingen

Is de SEO-opleiding praktijkgericht?2024-05-16T11:14:48+00:00

Ja, de SEO-opleiding is zeker praktijkgericht. Aan de hand van voorbeelden, oefeningen en case studies pas je de leerstof uit de cursus actief toe. Na de SEO-training zijn de cursisten in staat om de opgedane kennis te implementeren binnen hun werkomgeving.

Moet ik me voorbereiden voor de SEO-training?2024-05-16T11:16:25+00:00

Als cursist is er geen voorbereiding nodig. Het meenemen van je laptop kan nuttig zijn voor hands-on oefeningen en het maken van notities. Zorg er ook voor dat je toegang hebt tot de relevante accounts van je bedrijf. Denk maar aan Google Analytics, Google Search Console, en eventuele andere SEO-tools die jullie gebruiken (Semrush, SE Ranking,…).

Als de opleiding in jullie bedrijf gegeven wordt, zorg dan voor het volgende:

  • Presentatiemateriaal: een beeldscherm en een HDMI-aansluiting.
  • Internet: zorg voor een stabiele internetverbinding zodat we onze presentaties kunnen raadplegen en SEO-tools kunnen demonstreren.
Heb ik voorkennis nodig om deze SEO-opleidingen te volgen?2024-05-16T11:17:01+00:00

Er is geen voorkennis nodig om onze SEO-training te volgen. Elke opleiding start met een intro waarbij de basisprincipes rond zoekmachineoptimalisatie uitgelegd worden door de docent. Onze training is toegankelijk voor zowel beginners als mensen die al enige marketingkennis hebben.

Moet ik veel technische kennis hebben om deze SEO-opleiding te volgen?2024-05-16T11:17:27+00:00

Je moet geen technische voorkennis hebben om onze SEO-opleidingen te volgen. Hoewel het zeker geen vereiste is, kan het handig zijn als je enige basiskennis hebt van het internet en websites, en als je al eens met een CMS (zoals WordPress) hebt gewerkt. Hierdoor ben je mogelijk al vertrouwd met begrippen zoals meta titles, descriptions en XML sitemaps.

Voor wie is deze SEO opleiding bedoeld?2024-06-18T06:50:26+00:00

De individuele SEO-cursus is bedoeld voor online marketeers, copywriters, journalisten, product owners, marketing managers, developers en zelfstandigen die zelf aan de slag willen met SEO om hun website hoger te laten scoren in Google.

De in-company SEO-opleiding is voor bedrijven die een deel van het team willen bijscholen op vlak van zoekmachinemarketing.
Hoelang duurt de SEO opleiding?2024-06-18T06:50:58+00:00
Een SEO-opleiding duurt een volledige dag. Ongeveer 3,5 uur in de voormiddag en 3,5 uur in de namiddag. De twee dagdelen kunnen we ook spreiden over meerdere dagen (in het geval van een in-company opleiding).
Kan ik na afloop van de SEO opleiding mijn website zelf optimaliseren?2024-06-18T06:51:41+00:00

Ja, na afloop van deze SEO opleiding zou je in staat moeten zijn om je website zelf te optimaliseren. Deze SEO opleiding behandelt namelijk de belangrijkste aspecten van zoekmachineoptimalisatie: zoekwoordenonderzoek, technische SEO, content, linkbuilding, monitoring en het uitvoeren van diverse analyses en website audits. Na het volgen van deze cursus ben je bovendien beter in staat om beslissingen te nemen en strategischer te werken aan de online zichtbaarheid van je website.

Bieden jullie ondersteuning na afloop van de SEO opleiding?2024-06-18T06:52:04+00:00
Jazeker, elke deelnemer heeft recht op een opvolgingsgesprek van 1 uur met de trainer. Zo kun je meteen aan de slag met de praktische tips uit de opleiding en kan er waar nodig bijgestuurd worden tijdens het opvolgingsgesprek.
Wat is het verschil tussen jullie SEO opleiding en andere cursussen?2024-06-18T06:52:26+00:00
Na het volgen van een SEO opleiding heb je recht op een opvolgingsgesprek van 1 uur met de docent. Hierin onderscheiden wij ons van de andere aanbieders. Cursisten hebben vaak nog vragen nadat ze de geleerde SEO kennis in de praktijk hebben gebracht. Een opvolgingsgesprek biedt de kans om deze vragen te stellen en verduidelijking te krijgen. De cursist krijgt zo feedback op de optimalisaties die hij of zij heeft uitgevoerd, waardoor er gerichte verbeteringen mogelijk zijn. Ook kan er tijdens dat gesprek dieper ingegaan worden op complexere SEO-issues waar het bedrijf al even mee worstelt.

Wij zijn Depends

Een agency dat zich volledig toespitst op SEO en zoekmachinemarketing. Geen breed online marketingbureau, wel ervaren SEO-specialisten met liefde voor het vak.

Wij geloven dat focus de sleutel tot sterke resultaten is. Daarom concentreren wij ons uitsluitend op datgene waarin we excelleren: zoekmachineoptimalisatie. Wij zien SEO niet als een alleenstaand gegeven, maar als onderdeel van de volledige marketingmix. Synergie tussen SEO en de andere on- en offline marketingactiviteiten staat centraal in onze aanpak.

co-founders Mathias en Pieter van SEO agency Depends
Go to Top