SEO audit2024-07-17T11:05:07+00:00

SEO audit

Ontdek het potentieel van je website met onze uitgebreide SEO audit

Tijdens een SEO audit nemen we de online zichtbaarheid van je bedrijf onder de loep. Het rapport dat je na de SEO audit ontvangt is erg gedetailleerd en beschrijft welke stappen er ondernomen moeten worden om meer rendement uit je website te halen. 

Deze bedrijven gingen je voor:

Logo Cyclobility
logo van Teamleader
Logo Go Vocal (CitizenLab)
co-founders Mathias en Pieter van SEO agency Depends

Het belang van een SEO audit

Een SEO audit brengt opportuniteiten in kaart. Dankzij ons advies op maat weet je precies welke acties je moet ondernemen om je website beter te laten scoren in zoekmachines. Door technische problemen op te lossen, content te optimaliseren en je linkprofiel te versterken, kun je de organische zichtbaarheid en verkeer naar je website verhogen. Een goede SEO audit omvat een:

  • Nulmeting
  • Technische analyse
  • Contentanalyse
  • Linkprofiel analyse
  • Concurrentieanalyse

  • Actiegericht rapport

Voor wie is een professionele SEO-analyse interessant?

Een gratis SEO analyse zal je dankbare inzichten geven. Wil je echter echt aan de slag met SEO? Dan is een professionele website audit aangewezen.

  • Je geeft een zoekterm in in Google die voor je bedrijf belangrijk is, maar je verschijnt niet op de eerste pagina.

  • Je wenst de visibiliteit van je website te verbeteren maar je weet niet waar eerst te beginnen.

  • Je wil de omzet van je bedrijf verhogen en ziet veel potentieel op vlak van SEO.

  • Je hebt nood aan een SEO-stappenplan om progressie te boeken.

Inhoud van de SEO audit

Je ontvangt van ons een op maat gemaakt rapport met daarin concrete actiepunten waarmee je direct aan de slag kunt. Deze actiepunten worden georganiseerd op basis van prioriteit, de impact op het zoekverkeer, en de inspanning die nodig is om bepaalde aanpassingen te implementeren. Onze focus ligt op SEO-techniek, maar we nemen ook diverse on-page en off-page SEO-factoren mee die invloed kunnen hebben op de zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten.

Bij Depends hebben we een echt SEO Brein: we combineren jarenlange ervaring in online marketing met diepgaande, gespecialiseerde SEO-kennis.

Waarom vertrouwen op Depends voor het uitvoeren van de SEO audit?

Met Depends SEO agency hebben we al verschillende SEO audits op de teller staan. We hebben het privilege gehad om met bedrijven uit verschillende sectoren samen te werken, gaande van B2B tot SaaS en verschillende e-commerce partijen. We combineren jarenlange ervaring in online marketing met diepgaande, gespecialiseerde SEO-kennis.

Wie door ons een SEO audit laat uitvoeren, krijgt een actiegericht rapport op maat. Niet een gestandaardiseerd rapport dat je kunt exporteren uit één of ander SEO-tool, maar duidelijke adviespunten die we gaan prioriteren op basis van de impact versus de tijd die het gaat kosten om het op te lossen.

Veelgestelde vragen over de SEO audit

Kan ik de aanbevelingen zelf implementeren, of heb ik daar hulp bij nodig?2024-07-15T10:35:01+00:00

Afhankelijk van jouw eigen kennisniveau van SEO en technische vaardigheden met betrekking tot de website, zul je in staat zijn om zelf zaken te implementeren. Indien gewenst kunnen wij ook ondersteunen bij het implementeren van de SEO-aanbevelingen.

Welke tools gebruiken jullie voor een SEO audit?2024-07-15T10:34:43+00:00

We gebruiken verschillende SEO-tools zoals Semrush, Screaming Frog, ContentKing en PageSpeed Insights om onze audits uit te voeren. Daarnaast gebruiken we natuurlijk ook een gezonde portie boerenverstand om alles te structureren en te analyseren op basis van belangrijkheid.

Wat zijn de kosten van een SEO audit?2024-07-15T10:34:12+00:00

De kosten van een SEO audit zijn sterk afhankelijk van de omvang ervan. Een website met 10.000 pagina’s zal meer inspanningen vergen om te auditen in vergelijking met een website die slechts 5 pagina’s telt. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte.

Hoe vaak moet ik een audit uitvoeren?2024-07-15T10:33:26+00:00

Een grote website audit moet je natuurlijk niet jaarlijks doen. Het is wel aanbevolen om de SEO-prestaties van je website van dichtbij op te volgen, zodat je snel kunt ingrijpen wanneer dat nodig is. Je website SEO-proof optimaliseren is namelijk een proces, geen eenmalige taak.

Wat gebeurt er na de audit?2024-07-15T10:33:01+00:00

Na de website-audit plannen we een meeting om het adviesrapport samen te bespreken. Tijdens die sessie bekijken we wie welke actiepunten intern kan opnemen en waar wij nog kunnen ondersteunen.

Hoe lang duurt een SEO audit?2024-07-15T10:32:23+00:00

Na het ondertekenen van de offerte plannen we eerst een kick-off in om de scope van de audit vast te stellen en om duidelijke doelen en KPI’s te bepalen. Daarna duurt het ongeveer 2 tot 4 weken voordat de SEO-audit is afgerond. Veel hangt af van de omvang van de website die we moeten auditen en de issues die zich voordoen.

Go to Top