Co-founder en SEO-specialist van Depends, Pieter Verschueren.
Pieter is enorm gefascineerd door digitale innovatie en ondernemerschap. Als SEO-specialist en freelancer, hielp hij de afgelopen jaren verschillende (internationale) bedrijven zoals Renson en Cyclobility hun merken uit te bouwen en hun online zichtbaarheid te vergroten door duurzame en efficiënte SEO-strategieën om organisch verkeer te laten groeien. Door ervaring op te doen in internationale B2B en B2C omgevingen heeft Pieter een uitstekend inzicht in hoe om te gaan met regionale verschillen.

Na het behalen van een bachelor marketing en een postgraduaat digitale marketing, begon zijn carrière als allround digital marketeer bij TVH. Maar al heel snel had Pieter de SEO-microbe te pakken en wilde hij zich verder verdiepen in de wondere wereld van zoekmachine optimalisatie. Nu, bijna een decennium later, is hij één van de founding fathers van Depends.

In zijn vrije tijd geniet Pieter van kostbare momenten met zijn gezin. Zijn dochtertje van twee blijft hem dagelijks verbazen. Hij heeft een grote voorliefde voor Volkswagen oldtimers en ook voor zijn vrienden maakt hij graag tijd.

‘s Avonds vind je Pieter vaak achter zijn computer, waar hij dan aan het experimenteren is met nieuwe technologieën zoals AI voor SEO, of één of ander side project aan het opzetten is. Als gepassioneerd blogger richtte hij ook een van de grootste communities voor bloggers in België en Nederland op. Bloggers Benelux heeft meer dan 1100 bloggers en groeit nog steeds.

SEO-advies van Pieter: wil je zelf aan de slag met SEO? Volg dan een kwalitatieve SEO-opleiding en start een eigen project, dat was voor mij de grootste leerschool op vlak van SEO. En begeef je onder de mensen, niets zo fijn als deelnemen aan een SEO conferentie zoals Brighton SEO, waar je kunt sparren met gelijkgestemde zielen. Op BrightonSEO werd trouwens het eerste zaadje geplant voor Depends SEO agency!

Je kent Pieter misschien van: 

Publicatie Inhoud
Mediaforta

Samen met 22 andere online marketing experten werd Pieter gevraagd naar zijn visie over online marketing voor 2023 te delen. 
Lees hier het volledige artikel

SEO Connect podcast Tijdens deze SEO Connect podcastaflevering deelt Pieter z’n visie op SEO. Beluister de podcast op Spotify.
 • Hoger scoren in Google: 12 praktische SEO tips voor je website

  juni 13, 2024

  7 min

 • SEO staat voor Search Engine Optimization en SEA staat voor Search Engine Advertising. Het grootste verschil is dat je via SEO organische bezoekers aantrekt, via SEA betalende bezoekers.

  Wat is het verschil tussen SEO en SEA?

  juni 7, 2024

  6 min

 • Wat is een redirect en hoe moet je ze gebruiken? Ontdek het in onze complete gids.

  Wat zijn redirects? 301 en 302 redirect uitgelegd

  mei 15, 2024

  5 min

 • In deze “AI voor SEO gids” zoomen we in op het ontwerp AI (artificiële intelligentie) en hoe we als SEO-specialisten moeten omgaan met deze ontwikkelingen.

  AI voor SEO: complete gids

  mei 10, 2024

  11 min

 • Wat is linkbuilding en hoe kun je de autoriteit van je website verhogen? Je leert er alles over in onze linkbuilding gids.

  Wat is linkbuilding?

  april 5, 2024

  8 min

 • Wat is een backlink en hoeveel heb je er nodig om hoger te scoren in Google? Je leert er alles over in onze backlinkgids.

  Wat zijn backlinks?

  april 5, 2024

  8 min

 • Hoe doe je zoekwoorden onderzoek voor SEO en welke tools kun je daarvoor gebruiken? Wij geven je handvaten mee om een zoekwoorden onderzoek zelfstandig te kunnen uitvoeren en bespreken verschillende gratis en betalende SEO tools.

  SEO zoekwoorden onderzoek: hoe doe je dat?

  maart 18, 2024

  23 min

 • SERP staat voor Search Engine Results Page, ook wel zoekresultatenpagina genoemd.

  Wat is een SERP (Search Engine Results Page)?

  maart 13, 2024

  4 min

 • Dwell time is de tijd die bezoekers doorbrengen op een website tot het moment dat ze terugkeren naar de SERP (zoekpagina). “Dwell” is de Engelse benaming voor “dwalen”.

  Wat is dwell time?

  maart 13, 2024

  3 min

 • Black hat SEO zijn een hele reeks technieken die gebruikt worden om de resultaten van zoekmachines te manipuleren.

  Wat is Black Hat SEO?

  maart 13, 2024

  3 min