Dit is een functie die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie (AI) om samenvattingen te geven van complexe onderwerpen. Dit maakt het mogelijk om in één oogopslag de relevante informatie over een onderwerp te vinden, zonder dat je door een aantal websites hoeft te gaan.

AI Overviews werkt door gebruik te maken van een machine learning-model dat is getraind op een enorme dataset van tekst en code. Dit model kan complexe teksten analyseren en begrijpen, en vervolgens samenvattingen genereren die zowel informatief als beknopt zijn.

De functie is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar Google is van plan om die in de nabije toekomst uit te breiden naar andere landen. Google hoopt tegen het einde van 2024 meer dan een miljard mensen toegang te geven tot AI Overviews.

De impact op SEO hiervan is enorm. Dergelijke AI Overviews zullen ervoor zorgen dat zoekers minder snel doorklikken naar de website / publishers. We zijn heel benieuwd voor hoeveel zoekopdrachten deze overviews zichtbaar zullen zijn, en waar ze automatisch getriggerd worden. Ongetwijfeld zullen veel bedrijven in de VS dit voelen in hun CTR’s.

Ook het deel rond “Explore an AI-organized results page” is interessant. Hierbij zal de volledige zoekpagina gesorteerd worden met gegenereerde tussentitels. Het wordt nog belangrijker om UGC content en extra info aan je website / producten / locaties toe te voegen. Is je café of restaurant kindvriendelijk? Dan zorg je er best voor dat de reviews, je website en andere sites dit vermelden.

Krijg het laatste SEO-nieuws in je mailbox